Задържан е мъж, заподозрян в планиране на нападение срещу щафетата

...
 Задържан е мъж, заподозрян в планиране на нападение срещу щафетата
Коментари Харесай

Арестуваха мъж заради планирана атака срещу олимпийския огън

 

Задържан е мъж, обвинен в обмисляне на нахлуване против щафетата с олимпийския огън в Бордо. Това съобщи френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманин, представен от Би Би Си.

Той даде малко детайлности, само че похвали полицията за обезпечаването на сигурността по време на щафетата през днешния ден, 23 май.

Прокурорът на Бордо - Фредерик Портери, съобщи, че обвиненият е написал обезпокоително обръщение онлайн, което „ би могло да подхожда на прослава на закононарушението “. В него той се позовал на предходно всеобщо ликвидиране в Съединени американски щати, при което починали шестима души.

 Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV

От полицията обявиха, че обвиненият няма престъпно досие, само че при претърсването на дома му е бил конфискуван револвер с гумени сачми, няколко мобилни телефона и компютър.

Предстои двумесечна обиколка на огъня из Франция

В ареста обвиненият признал, че „ е обмислял действието, без да има поради съответно място “, и не е споменавал щафетата на олимпийския огън.

Той също по този начин е разказан като „ психически неустойчив “.

По-рано този месец щафетата с олимпийския огън дойде на пристанището в Париж, откъдето стартира обиколката ѝ из цяла Франция. Олимпийските игри ще бъдат открити на 26 юли във френската столица.

Организаторите на Париж 2024 приказват за невиждана интервенция по сигурността, като церемонията по откриването, в която ще вземат участие повече от 10 000 спортисти, ще бъде пренесена по река Сена.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР